Home Blog

Vier gruwelijk goede redenen om miniboekjes uit te delen

Nog twee weken en dan begint de Kinderboekenweek. ‘Gruwelijk Eng’ is het thema. Wat ga jij ermee doen in de kleutergroep? Het project Bange Boef sluit aan op het thema en één van de meeste gestelde vragen is: Waarom is het verhaal ook als miniboekje verkrijgbaar en wat kan ik daarmee doen? Hierbij geven je vier ‘gruwelijk’ goede redenen:

  1. De Kinderboekenweek is bedoeld om het (voor)lezen te stimuleren. Hoe kun je dat beter doen dan door alle kinderen een boekje cadeau te geven? Je geeft hiermee richting de kinderen het signaal dat je lezen en voorlezen waardevol vindt.
  2. De tweede reden sluit hier direct op aan, want een boek mee naar huis geven is kostbaar. Zeker als er veel kinderen zijn. Daarom hebben we de miniboekjes in een zeer voordelige uitvoering gemaakt, zodat je binnen een beperkt budget heel veel kinderen een boekje kunt geven.
  3. Werk je met het project Bange Boef in jouw groep? Dan geven de miniboekjes direct ook de mogelijkheid om ouders te informeren over wat je in de groep doet. De kinderen komen thuis met een boekje dat ook op school gebruikt wordt. Attendeer je ze ook even op de video die bij het verhaal beschikbaar is?
  4. Bange Boef staat niet op zich, maar is onderdeel van een project waarvan het lesmateriaal gratis te downloaden of bestelbaar is via deze website. Hiermee kun je werken over bang zijn, licht en donker, schaduwen en patronen. Een compleet project voor kinderen van 3-6 jaar.

Wil jij de kinderen in jouw groep verrassen met een leesbaar cadeautje? De miniboekjes zijn nog verkrijgbaar (per 5, 25 of 100 stuks) zolang de voorraad strekt en binnen enkele werkdagen leverbaar.

Bestel miniboekjes Bange Boef

 

DELEN
Met De Onderwijsstudio willen we leerkrachten inspireren om het beste uit zichzelf, de kinderen en hun vak te halen. Dit doen we door het delen van kennis, schrijven van blogs en realiseren van uitgaven die gericht zijn op de dagelijkse praktijk.