Maak kennis met Sem (Kinderboekenweek 2019)

Sinds 2 jaar hebben we een hondje. Zijn naam is Sem. Als er leveranciers komen dan blaft Sem (dat is handig). Als er een klant belt blaft hij soms ook (minder handig). Maar voor de rest ligt hij in zijn mand, onder het bureau, loopt langs de inpaktafel, bewaakt de rolcontainers voor de pakketjes en doet verder vrij weinig. Soms ben ik jaloers op zo’n beest. Als ik aan het werk ben ligt hij heerlijk te chillen en maakt zich nergens druk om. Maar wat Sem niet weet: Dit jaar is hij bevorderd tot hoofdpersoon in het boekje dat ik bij het thema van de Kinderboekenweek gemaakt heb: Hond op reis. In dit blog lees je een klein beetje over het ontstaan van dit verhaal.

Het thema van de Kinderboekenweek is Reis mee! en daarbij staan voertuigen centraal. En als er iets is dat Sem leuk vindt, dan is dat meegaan. Waarheen? Dat maakt niet uit. Als hij maar mee mag. Wanneer wij de tassen voor een weekendje weg in de gang zetten, gaat hij er de hele tijd naast liggen om er zeker van te zijn dat we hem niet vergeten. Dat Sem de hoofdpersoon moest zijn voor het nieuwe deeltje uit de Digiprentserie, dat was dus al snel een feit. Maar waar zou zo’n hond nou eigenlijk graag heen willen en waar droomt hij überhaupt van? 

Deze vragen vormden de aanleiding voor het verhaaltje Hond op reis, waarin Sem droomt van allerlei vervoersmiddelen waarmee hij op reis zou kunnen. 

Ga je werken over dit verhaaltje? Dan is het misschien leuk om bovenstaande foto’s aan de kinderen te laten zien, want Sem gaat namelijk regelmatig op reis. Hierboven zie je hem onderweg naar zijn vakantieadres. Hij mocht namelijk niet mee naar de camping (snik), maar had wel een fijne oppas, waarvoor hij helemaal met de trein en de bus van Groningen naar Rotterdam moest. 

OK, Sem in het verhaaltje gaat nog wel een stukje verder. Die gaat zelfs helemaal naar de maan. Maar je moet nog wat te dromen overhouden, toch?

Tot slot nog even een fotootje van Sem met een hoge schattigheidsfactor. Ga je werken over dit prentenboek, bereid je dan maar voor op vele huisdierverhalen van de kinderen in de groep :). Dat komt overigens goed uit, want Dierendag valt precies in de Kinderboekenweek, die van 2 t/m 13 oktober 2019 gehouden wordt.

Via onderstaande knop vind je meer informatie over project Hond op reis en kun je het prentenboek en andere materialen bestellen. 

Meer info over Hond op reis