Kinderboekenweek 2019 – Thema ‘Reis mee!’

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal.

Het thema van de Kinderboekenweek is dus: Reis mee! Een mooi thema om over te werken met peuters en kleuters.

Prentenboek met lesmateriaal voor de Kinderboekenweek

Ken je Winvis, Bange Boef en Appelliefde nog? De Onderwijsstudio presenteert elk jaar een prentenboek met lesmateriaal voor educatief gebruik. Hierbij sluiten we aan op het thema van de Kinderboekenweek en laten we zien hoe je dit kunt koppelen aan themawerk in de school of in de opvang van jonge kinderen. Medio 2019 vind je op deze pagina meer informatie over het project dat we dit jaar voor de Kinderboekenweek aanbieden.

De Digiprentserie

De titels die we eerder presenteerden tijdens een Kinderboekenweek zijn allemaal onderdeel van de Digiprentserie. Deze serie prentenboeken is uitstekend toe te passen bij themawerk met kleuters en peuters. Alle deeltjes zijn online te zien via het YouTubekanaal van De Onderwijsstudio. Ook zijn alle verhaaltjes nu als hardcover prentenboek beschikbaar.

Bekijk alle deeltjes uit de Digiprentserie