Educatief project Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek (2-13 oktober 2019) is: Reis mee! Een mooi thema om over te werken met peuters en kleuters. De Onderwijsstudio presenteert ook dit jaar weer een educatief project om hier op school of in de kinderopvang vorm aan te geven. Met Hond op reis kun je aandacht geven aan Vervoersmiddelen, Reizen, Verkeer en zelfs combineren met Dierendag.

Sem heeft een lui leven. Eten, slapen, rondje lopen, plasje doen, poepje doen, even spelen, eten, slapen… Maar hoe zou het zijn om op reis te gaan

Op deze pagina laten we je meer zien over de onderdelen van dit project. Je kunt nu  je bestelling plaatsen. Wees er op tijd bij, want OP=OP.

STEL JOUW PAKKET SAMEN

Prentenboek voor de Kinderboekenweek met veel extra’s!

Prentenboek

Sem gaat op reis. Met de fiets, auto, motor, trein, tram, metro, helikopter, het vliegtuig en zelfs met een raket. Een prentenboekje over het verlangen om te reizen, realistische voertuigen, verkeersborden en pictogrammen en aandacht voor de begrippen in, op, onder, uit, enz. Leerzaam en gemaakt voor gebruik bij het themawerk met peuters of kleuters.

Miniboekjes

Al meer dan 100.000 kinderen ontvingen in de afgelopen jaren miniboekjes bij educatieve projecten. De miniboekjes zijn een praktisch middel om vorm te geven aan leesbevordering. Geef ze tijdens het project als cadeautje mee naar huis. De boekjes zijn bestelbaar per 5, 25 en 100 stuks. Meer dan 500 exemplaren nodig? Mail naar info@onderwijsstudio voor een offerte.

Handpop Hond

Bij het project kun je de handpop Hond gebruiken voor rollenspelletjes en andere activiteiten. De pluche handpop is ongeveer 20cm lang en lijkt veel op de hoofdrolspeler in het boekje. Beschikbaar met beperkte voorraad. 

STEL JOUW PAKKET SAMEN

Nu beschikbaar: Lesmateriaal en video

Bij het verhaaltje Hond op reis is gratis lesmateriaal te downloaden op deze pagina. Het lesmateriaal kun je ook bij je pakket meebestellen. We zorgen dat je dan een geprinte versie op stevig papier meegeleverd krijgt, zodat je niets meer hoeft te downloaden en te printen.

De video van Hond op reis is nu ook beschikbaar op Youtube. Die kun je gebruiken op het digibord, delen met ouders of plaatsen op je blog.

Download lesmateriaal

Lees ook: