Flow in de school. Zo check je het.

Zit er ‘flow’ in je onderwijs? Gewoon dat het van kop tot staart klopt. Dat er een eenheid is van groep 1 tot en met groep 8? Is iedereen in de school op een eilandje bezig óf is er werkelijk sprake van planmatig handelen door de hele school heen?

Je kunt het verschil maken door op onderdelen afstemming te bereiken. In aanvulling op het nieuwe boek Onderwijswerk (voor leerkrachten van groep 3-8) publiceren we hieronder een document dat je kunt gebruiken om te checken hoe jouw school ervoor staat. Laat de lijst door meerdere leerkrachten invullen en markeer die punten waar je kansen voor verbetering ziet. Bespreek welke punten omgezet kunnen worden in acties die waarde opleveren voor de ‘flow’ in de school.

DOWNLOAD:

Onderwijsstudio Checklist Flow

Deze lijst is nooit volledig. Per school kunnen weer andere afspraken gemaakt worden. Daarom is er genoeg ruimte om de lijst aan te vullen met eigen onderwerpen voordat je het kopieert. Het belangrijkste is niet de volledigheid, maar dat de checklist het gesprek op gang brengt om prioriteiten helder te kunnen krijgen. Vind je dat er echt iets ontbreekt in de standaardlijst? Mail je aanvulling naar info@onderwijsstudio.nl.


 

leerlijnenMeer lezen over ‘Flow in je school’?

Het boek Onderwijswerk staat boordevol suggesties om het karakter van jouw school steeds bewuster vorm te geven. Onderwijswerk is bedoeld voor leerkrachten van groep 3-8 en is een volledig herschreven versie van het eerder verschenen boek Kleuterwerk. Inspiratie voor de leerkracht!