Extra update: Alles over ‘Hond op reis’ op een rij (Kinderboekenweek)

Wil je niets missen van het project Hond op reis voor de Kinderboekenweek? Of vraag je je af hoe je dit kunt gebruiken in jouw groep? Lees dit blog en je weet alles. Heb je al besteld? Ook de laatste updates met extra aanvullingen op het lesmateriaal vind je onderaan dit blog. 

Elk jaar maken we een educatief project n.a.v. het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Reis mee en daarbij maakten we het project Hond op reis. Veel scholen, kindercentra, bibliotheken en gastouders kennen het concept en doen al jaren mee! Superbedankt daarvoor! Maar misschien kom je nieuw op deze pagina binnen en wil je een overzicht van de mogelijkheden. Daarom zetten we alles over Hond op reis in dit blog op een rij.

Wat houdt het project Hond op reis in?

Hond op reis is het 16e deeltje uit de Digiprentserie en kun je gebruiken met peuters of kleuters. Het verhaaltje sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek. Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Prentenboek: Het prentenboek op A5-formaat vertelt het verhaaltje van Sem de hond die graag op reis zou willen. Met de fiets, auto, motor of misschien wel een raket. Allerlei vervoermiddelen komen langs. Wil je alleen het prentenboek bestellen? Deze is ook bij Bol.com of andere boekhandels verkrijgbaar.
  • Miniboekjes: Tijdelijk is Hond op reis ook verkrijgbaar als miniboekje. Dit geeft je de mogelijkheid om de kinderen het boekje tegen lage kosten als cadeautje mee naar huis te geven. Lees er hier alles over.
  • Lesmateriaal: Bij het boekje is 30 pagina’s aan lesmateriaal beschikbaar. Dit helpt je op weg om Hond op reis in te zetten als educatief project. Het lesmateriaal is gratis te downloaden vanaf de algemene pagina over Hond op reis. Je kunt het lesmateriaal ook bestellen en dan sturen we het netjes gedrukt op extra stevig papier naar je toe.
  • Handpop: Zolang de voorraad strekt is er een bijpassende handpop verkrijgbaar. Bestel op tijd, want OP=OP.

Wil je meer lezen over Sem en hoe het boekje ontstaan is? Lees meer in dit blog waarin je kennismaakt met hondje Sem.

Stel jouw pakket samen

Extra updates/downloads bij Hond op reis

Ga je werken met dit project? Hieronder vind je nog een aantal extra aanvullingen

Video nu beschikbaar

De YouTube-video van Hond op reis is nu voor iedereen beschikbaar. Ook leuk om te delen met ouders of te laten zien op het Digibord. Zo kunnen kinderen het verhaaltje nog eens luisteren, en nog eens en nog eens… :).

Geluiden raden (download MP3)

De geluiden van de verschillende vervoersmiddelen kun je hier downloaden als MP3-bestand. Luister het fragment en laat de kinderen raden welk vervoersmiddel ze horen. Een leuke en leerzame luisteractiviteit voor even tussendoor.

Poster Rakketteketet

In het lesmateriaal bij Hond op reis vind je ook een aantal opzegversjes. Van het opzegversje Raketteketet maakten we deze poster die je gratis kunt downloaden en printen. Veel plezier ermee. 

Knutselten met Witte strepen

Met het opzegversje Witte strepen (uit het lesmateriaal bij Hond op Reis) kun je ook een leuk knutselwerkje maken. Print de tekst uit, plak deze op zwart papier en laat de kinderen er witte stroken en overstekende figuurtjes bij plakken. 

Vervoersmiddelen maken met Makedo

Via Credu.nl presenteren we je de mogelijkheden van Makedo. Maak met deze handige blauwe schroeven in een handomdraai de leukste raketten, auto’s en treinen van karton. 

Waarschijnlijk volgen in de komende weken nog een aantal updates. Kom dus nog eens terug op deze pagina of volg de Onderwijsstudio via Facebook of Instagram.