Droomkaarten voor midden- en bovenbouw

Het is belangrijk dat kinderen leren om op jonge leeftijd na te denken over ambities. Wat willen ze bereiken en hoe denken ze over de toekomst? In een wereld vol keuzemogelijkheden zullen ze zelf voor een deel hun route moeten bepalen.

Eén van competenties uit de 21e eeuwse vaardigheden is zelfregulatie. Kinderen die nu opgroeien krijgen meer prikkels dan ooit te verwerken en op steeds jongere leeftijd moeten ze leren om zelf keuzes te maken. Een belangrijke stap is dat kinderen zich van deze situatie bewust zijn. Om deze bewustwording op een eenvoudige wijze te stimuleren bieden we je een aantal ‘droomkaarten’ als gratis download. Deze kaarten zijn in te zetten bij projecten over toekomst en beroepskeuze, ambitiegesprekken of bij de start van een nieuw jaar.

In dit bestand vind je 3 varianten die vrij gekopieerd mogen worden voor eigen gebruik. Deze kaarten zijn in te zetten bij projecten over toekomst en beroepskeuze, ambitiegesprekken of bij de start van een nieuw jaar. Met de verschillende varianten kun je kinderen in midden- en bovenbouw op basis van hun denkniveau één van de kaarten in laten vullen.

Download Droomkaarten
Download Droomkaarten
Onderwijsstudio-Droomkaart.pdf
1.0 MiB
1937 Downloads
Details...