Home Blog

Bange Boef, een project voor de Kinderboekenweek

Speciaal voor de Kinderboekenweek presenteert De Onderwijsstudio het verhaal Bange Boef. Boef blijft voor het eerst alleen thuis. Heel stoer. Maar het is toch een stuk spannerder dan hij dacht…

Een verhaal over licht en donker, alleen thuis, enge geluiden en spannende schaduwen. Met het verhaal van Bange Boef sluit je aan op het thema van de Kinderboekenweek. We bieden je een compleet project met met prentenboek, miniboekjes om uit te delen, vingerpopje zebra en lesmateriaal. Vanaf september vind je het verhaal ook online op YouTube. Voor iedereen die werkt met peuters en kleuters een aanrader!

Waarom miniboekjes?

Het verhaal van Bange Boef is niet alleen verkrijgbaar als hardcover prentenboek, maar ook als miniboekje. Zo kun je alle kinderen in jouw groep op een low-budget manier een boekje mee naar huis geven. Hiermee stimuleer je het voorlezen thuis, leg je de verbinding tussen thuis en school en geef je elk kind een leuk cadeautje. De miniboekjes van Bange Boef zijn verkrijgbaar per 5, 25 of 100 stuks.

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk Eng

Het thema van de Kinderboekenweek die op 4 oktober 2017 van start gaat is Gruwelijk Eng. Met het verhaal van Bange Boef sluiten we aan op dit thema, maar geven we je direct ook de mogelijkheid om er op een educatieve en creatieve manier mee aan de slag te gaan:

  1. Donker, licht en schaduwen spelen een belangrijke rol in Bange Boef. In het lesmateriaal bij dit verhaal krijg je allerlei tips om de kinderen hiermee te laten experimenteren.
  2. Patronen en reeksen, streepjes en stippen komen vaak terug: De zebra met de streepjespyjama, onder een streepjesdekbed met stippeltjesbehang in zijn kamer. In het lesmateriaal vind je dit terug in diverse kant en klare werkbladen en opdrachten.Het onderwerp angst bespreekbaar maken.
  3. Waar zijn kinderen bang voor? Op een herkenbare manier vraagt het verhaal aandacht voor de manier waarop kinderen bang kunnen zijn, zonder hen bang te maken of onnodig angst op te roepen.
  4. Bij angst hoort ook geruststellen en bemoedigen. De papa in het verhaal speelt hierin een voorbeeldrol. Hij bevestigt Bange Boef in wie hij is door hem ondanks zijn bangheid complimenten te geven.

Bange Boef is het dertiende deel uit de Digiprentserie. In deze serie verschenen o.a. de populaire titels Supermaki, Winvis, De Vliegclub en vorig jaar Opa Sloddervos. Wil je zeker zijn van een tijdige levering dan raden we je aan op tijd te bestellen. De leverdatum is dan uiterlijk 14 september.

Bestel materialen Bange Boef voor de Kinderboekenweek
DELEN
Met De Onderwijsstudio willen we leerkrachten inspireren om het beste uit zichzelf, de kinderen en hun vak te halen. Dit doen we door het delen van kennis, schrijven van blogs en realiseren van uitgaven die gericht zijn op de dagelijkse praktijk.