Appelliefde, deel 14 uit de Digiprentserie

Appelliefde is het 14e deeltje uit de Digiprentserie, maar toch niet helemaal. Het verhaaltje, dat we dit jaar gebruiken voor een project in aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek 2018 werd al eerder gepubliceerd. Een kijkje achter de schermen.

Als je ons al langer volgt weet je misschien nog dat we eerder onder de naam Leskist.nl een twintigtal Basismappen rondom verschillende thema’s hebben uitgegeven. Bij de themamap Groente en Fruit is in 2007 het verhaaltje Bor en Loes als extra download toegevoegd. Dit verhaal, over twee wormen die aan dezelfde appel beginnen te eten, is nu in een nieuw jasje gestoken en staat klaar voor gebruik bij de Kinderboekenweek.

De Digiprentserie wordt vernieuwd

De keuze om dit verhaaltje opnieuw uit te geven staat niet op zich. Al jaren geleden was het idee om van de Digiprentboekjes een serie te maken met prentenboeken, video en lesmateriaal. Maar alleen de laatste vier deeltjes (Bange Boef, Opa Sloddervos, Feestbeesten en De Vliegclub) waren als hardcover prentenboek uitgegeven.

De vernieuwde uitgave van Bor en Loes onder de titel Appelliefde is een eerste stap om ook alle eerder verschenen titels met lesmateriaal opnieuw uit te geven. Binnenkort kun je deze titels tegen een zeer voordelige prijs alsnog als hardcover prentenboek bestellen, zodat je alle 14 boekjes mooi op een rij kunt zetten en gebruiken bij je themawerk. Om dit educatieve gebruik te stimuleren zal ook het lesmateriaal bij alle verhaaltjes opnieuw beschikbaar worden gesteld.

Blijf ons volgen via Facebook of de nieuwsbrief om dit niet te missen.

Meer over appelliefde